Vacature Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

24-32 uur
HBO
Gorinchem
€ 3.616 - € 4.785
Volwassenen

Waar kom je te werken?

Wij geloven in een mensgerichte, nieuwsgierige aanpak. Onze kernwaarden geven richting aan onze dienstverlening en vormen de basis van onze identiteit. Dit is ook voelbaar in de manier waarop wij met elkaar samenwerken. In het team Persoonlijkheidsstoornissen in Gorinchem zijn wij op zoek naar een enthousiaste en nieuwsgierige sociaal psychiatrisch verpleegkundige met  doorzettingsvermogen, stressbestendig en vooral positieve energie. Je zoekt de uitdaging in het outreachend en zelfstandig werken.  Samen met een regiebehandelaar en het team geef je mede vorm aan de behandeling van patiënten met een persoonlijkheidsstoornis. Je houdt hierbij rekening met zowel psychiatrische als somatische aandoeningen. De vaste behandelingen die we in het team bieden zijn gebaseerd op de dialectische- gedragstherapie (DGT) en schematherapie. Meer dan tachtig procent van de behandelingen vinden plaats in groepstherapie. Je gaat ook meedraaien in een van de groepstherapieën. Je gaat op huisbezoek bij de patiënten voor reguliere behandelgesprekken en soms voor het ondersteunen in een crisissituatie. Daarnaast staat de ontwikkeling van de zorg nooit stil. Wij dagen je uit om mee te denken aan de continue verbetering van ons zorgaanbod. Samen weten we op die manier ook in de toekomst de beste zorg te leveren aan de patiënten.

Over Yulius
Yulius helpt mensen van alle leeftijden met psychiatrische problemen. Dat doen we bij de mensen thuis, op een polikliniek, in eigen klinieken of in een beschermde woonomgeving. Daarnaast heeft Yulius 14 scholen voor speciaal basis- en voortgezet onderwijs. Met ruim 2000 medewerkers is Yulius een van de grootste aanbieders van gespecialiseerde en generalistische geestelijke gezondheidszorg in de regio’s Drechtsteden en Rotterdam Rijnmond. Bij Yulius staat kwaliteit voorop. Hierbij maken we gebruik van ieders kwaliteiten. Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar www.yulius.nl.

Jouw verantwoordelijkheden

Als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige behandel je ambulante psychiatrische patiënten, waarbij sprake is van complexe problematiek op de verschillende niveaus van functioneren. Veelal is er ook sprake is van lichamelijke, sociaal maatschappelijke en systemische problematiek. Je hebt een coördinerende taak in de behandeling.

  • Je bent betrokken bij de intakeprocedure die je voornamelijk  samen met de psychiater en/of de Verpleegkundig Specialist uitvoert. In overleg met de patiënt kom je tot een inventarisatie van de problematiek en het opstellen van een behandelplan;
  • Tijdens de behandeling werk je altijd samen met een regiebehandelaar;
  • Je hebt een eigen caseload waar je behandelingen voor uitvoert; de behandelingen worden blended vormgegeven;
  • Indien nodig voer je specifieke verpleegkundige handelingen uit zoals het toedienen van depots en het uitvoeren van somatische screenings;
  • Je levert je bijdrage aan de multidisciplinaire overleggen;
  • Je wordt ingezet bij de Crisisdienst voor oproepbare diensten in de avond, weekend en nacht. Het betreft gemiddeld 1,5 diensten per maand.
Solliciteer direct

Jouw kennis en vaardigheden

  • Je bent een BIG-geregistreerd sociaal psychiatrisch verpleegkundige;
  • Je kunt contact maken met patiënten met persoonlijkheidsproblematiek;
  • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden met  gevoel voor de juiste toon;
  • Je hebt empathisch vermogen gecombineerd met een kritische houding;
  • Je houdt van maximale autonomie in je werk en tegelijkertijd kun je samenwerken;
  • Je kijkt uit naar werken in een gezellige sfeer met leuke, deskundige collega’s;
  • Onze kernwaarden zijn je op je lijf geschreven;
  • Je hebt werkervaring in het werken met psychiatrische patiënten ( in crisis) en ervaring met ambulant werken;
  • Je hebt ervaring en/of bereidheid om je te verdiepen in de methodieken (DGT/ schematherapie) waarmee we werken;
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto/motor voor de huisbezoeken;
  • Je draait een aantal diensten per maand mee in de crisisdienst.

Wat bieden wij

Een leuke werkplek met gevarieerd, zinvol werk met ruimte voor verdere ontwikkeling en verdieping rondom patiënten met persoonlijkheidsstoornissen. Je gaat meedraaien in het groepsaanbod. Binnen ons team is veel ervaring, een goede werksfeer, humor en is er ruimte voor ieders persoonlijke kwaliteiten.
Salaris is conform cao GGZ FWG 55.

  • Yulius biedt een uitgebreide werkkosten regeling voor zaken als een fiets of laptop;

  • Yulius biedt zeer ruime opleidings- en bijscholingsmogelijkheden;

  • Een balansbudget van EUR 500,- per jaar;

  • Een levensfasebudget van 35 uur per jaar;

  • 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met teamleider Maaike Remerij 06-38558363
Als je inhoudelijke vragen hebt over de functie kun je vragen naar Agatha Sturkenboom of Wil Bergwerf (verpleegkundig specialist GGZ). Je kunt bellen naar 088 4054850.

Solliciteren?
Ben jij die sociaal psychiatrisch verpleegkundige die zich herkent in deze vacature en bij wil dragen aan goede zorg voor patiënten met een persoonlijkheidsstoornis? Denk je dat aan je de gestelde criteria voldoet? Heb je een visie op en een “missiegevoel” bij deze doelgroep? Dan moet je zeker solliciteren!  Het is een unieke kans om als sociaal psychiatrisch verpleegkundige verder  te ontwikkelen en te werken met plezier. Heb je weinig ervaring, maar wel zin om meer te leren, dan kun je gerust solliciteren. Binnen het team is voldoende ervaring om je te helpen in je verdere ontwikkeling.

Over de procedure
De procedure zal als volgt verlopen:
1.   Sollicitatie bij Yulius via onderstaande sollicitatieknop.
2.   De sollicitatiecommissie beoordeeld jou en jouw portfolio.
3.   Bij geschiktheid volgt een gesprek met de sollicitatiecommissie vanuit het team.
       1. Als het team jou ook een geschikte kandidaat vindt, volgt een arbeidsvoorwaardengesprek met Yulius.
       2. Je komt in een gezellig team te werken.

Solliciteer direct

Het sollicitatieproces

Stap 1

Gesolliciteerd? Je ontvangt van ons direct een bevestiging van je sollicitatie. In deze mail vind je ook meer informatie over het sollicitanten portal van Yulius, waar je de voortgang van je sollicitatie kunt volgen. Heb je in de tussentijd vragen? Neem dan gerust contact op met een van onze recruiters.

Stap 2

Als we denken dat we een goede match zijn, nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om een eerste gesprek in te plannen. Je eerste gesprek heb je met de teammanager. Op deze manier krijg je meteen een goed beeld van de locatie, de afdeling en het team waarin je mogelijk komt te werken.

Stap 3

Afhankelijk van de functie volgt een tweede gesprek met bijvoorbeeld een collega uit je nieuwe team. Ben je benieuwd naar de locatie en het team waar je komt te werken? Een (halve) dag meelopen op de afdeling behoort tot de mogelijkheden. We vinden het belangrijk dat er wederzijds een goede match is.

Stap 4

Zijn we allebei enthousiast? Dan ontvang je van ons een passend aanbod. Je kunt je contract online tekenen. We kijken ernaar uit je te verwelkomen als onze nieuwe collega!

Open sollicitatie

Niet gevonden wat je zocht?
We zijn altijd op zoek naar enthousiaste collega's en denken graag met je mee over de mogelijkheden voor jou binnen Yulius.

Neem contact op